Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dugong

2012.09.04

 A dugong (Dugong dugon) az emlősök (Mammalia) osztályának a tengeritehenek (Sirenia) rendjéhez, ezen belül a dugongfélék (Dugongidae) családjához tartozó faj.A dugong hazája Kelet-Afrika, Ázsia, Ausztrália és Új-Guinea trópusi partvidéke. Állománya erősen lecsökkent.A dugong magányos, olykor kisebb csordákba áll. Tápláléka főként tengeri fűből áll. 55 évig élhet.

Dugong.jpg 
Forrás:wikipédia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.